Sól kłodawska – jakie ma właściwości i do czego można jej używać?
Sól kłodawska jest gruboziarnistą solą kamienną, która wydobywana jest w wielkopolskiej Kłodawie. Jej zdrowotne właściwości są wykorzystywane nie tylko w kuchni, ale też w szeroko
Sól kłodawska jest gruboziarnistą solą kamienną, która wydobywana jest w wielkopolskiej Kłodawie. Jej zdrowotne właściwości są wykorzystywane nie tylko w kuchni, ale też w szeroko
W dzisiejszym szybkim tempie życia wiele osób szuka sposobów na znalezienie wewnętrznego spokoju i równowagi psychicznej. Jedną z praktyk, która zdobywa coraz większą popularność, jest
Słomki wielorazowe stają się coraz popularniejsze. Wszystko za sprawą promowania idei less waste. Jednak na czym dokładnie polega? Z artykułu dowiesz się: Jak plastikowe słomki
Obiad do pracy warto przygotować samodzielnie w domu. To duża oszczędność. Ponadto sięgamy wówczas po zdrowe oraz ekologiczne produkty. Z artykułu dowiemy się: Jaki obiad
Zdrowe jedzenie kojarzymy przede wszystkim z ekologicznymi produktami. Czy rzeczywiście są one lepszym wyborem dla naszego organizmu? Z artykułu dowiesz się: Jak nie marnować jedzenia;
Moda na zdrowe jedzenie trwa od lat. Tylko co znaczy, że jest ono zdrowe? Wyjaśniamy, jak żywność wpływa na środowisko! Z tego artykułu dowiesz się: Jak
Resztki z kuchni to nie lada problem. Czasem trudno je przypisać do odpowiedniego pojemnika. Jak powinien wyglądać ich recykling? W czasie sporządzania posiłków powstają
Świat jest zalewany śmieciami każdego dnia. Czy przeciętny konsument może zrobić coś, by zmniejszyć ilość odpadów i być zero-waste? Z tego artykułu dowiesz się: Jak
Ekologia zyskuje coraz większe uznanie w codziennym życiu. Ale czy rozumiemy ją właściwie? W poniższym artykule spróbujemy odpowiedzieć na to pytanie. Dowiesz się z niego